Pages

Monday, 23 October 2017

BENGKEL & DIALOG GEOPARK LEMBAH KINTA “PERANAN, PENYERTAAN DAN TANGGUNGJAWAB PIHAK BERKEPENTINGAN DALAM GEOPARK” 2017


IPOH, PERAK - 20 OKT 2017 :Bengkel separuh hari ini telah diadakan pada tarikh 20 Oktober 2017 (hari Jumaat) di Malayana Ballroom, Sunway Lost World Hotel, Ipoh. Penganjuran bengkel ini adalah sebagai salah satu medium untuk menyampaikan maklumat kepada masyarakat Lembah Kinta (public engagement) khususnya kepada agensi/jabatan kerajaan, NGO dan pengusaha ekopelancongan berkaitan konsep geopark, iaitu mengamalkan pendekatan bawah atas (bottom-up approach). Program bermula seawal 8.30 pagi dan tamat pada pukul 1.00 petang.


Perbincangan sebelum program bermula.
Mohd Hanif Kamal Roslan selaku Pengerusi Majlis sepanjang program berlangsung.
Ucapan alu-aluan oleh Tuan Haji Mohd Zaidi Mohd Hasan, Timbalan Pengarah JMG Perak.Program bengkel ini terbahagi kepada dua sesi dimana melibatkan syarahan yang disampaikan oleh dua penceramah iaitu Tuan Rusli Tuan Mohamed, Ketua Penyelaras Geopark JMG Malaysia serta pembentangan kedua yang disampaikan oleh Prof. Dr. Mohd. Shafeea Leman, Penasihat Pakar Geopark Kebangsaan Lembah KintaTuan Rusli Tuan Mohamed, Ketua Penyelaras Geopark JMG Malaysia 
menyampaikan syarahan bertajuk: Geopark Lembah Kinta sebagai 
Geopark Kebangsaan.

Sesi kedua iaitu sesi dialog diadakan melibatkan dua ahli panel iaitu penceramah sebentar tadi dan En. Basharuddin Ismail, Ketua Unit Geosains, JMG Malaysia, Perak sebagai moderator.

Makan...makan....

Sesi dialog. (Gambar dari kiri: Prof. Dr. Mohd. Shafeea Leman, En. Basharuddin Ismail dan Tuan Rusli Tuan Mohamed)

Sebahagian peserta menanyakan soalan semasa sesi dialog.

Sesi penyampaian cenderahati. Terima kasih kepada semua yang terlibat!

No comments:

Post a Comment

Dewan Bandaran Ipoh Gunung Lang Limau Tambun Lukisan Prasejarah Air Terjun Sg. Chelik Gua Kanthan