Pages

Wednesday, 18 October 2017

PAMERAN DI SIMPOSIUM MINERAL DAN PERSIDANGAN JMG 2017


MERU, IPOH - 26 SEPT.2017 : Pada 26-28 September 2017 yang lepas team Geopark tidak melepaskan peluang untuk mengadakan pameran Geopark Lembah Kinta bagi mendedahkan kepada pengunjung juga peserta-peserta yang hadir ke Simposium Mineral dan Persidangan JMG yang diadakan di Hotel Casuarina@Meru. Bersebelahan booth Geopark Lembah Kinta, team Geopark Jerai juga turut membuka booth pameran bagi memperkenalkan Geopark mereka sendiri yang mana Geopark Jerai merupakan salah satu Geopark di Kedah yang turut bersama-sama diangkat sebagai Geopark Kebangsaan.  Padaa tahun ini sebanyak .Pada tahun ini sebanyak 3 Kertas Ucap Utama (Keynote Paper) dan 24 Kertas Teknikal (Technical Paper) telah dibentangkan. Perasmian Simposium Mineral dan Persidangan JMG tersebut telah disempurnakan oleh YB. Datuk Ir. Dr. Haji Hamim b. Samuri, iaitu Timbalan Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar.


YB. Datuk Ir. Dr. Haji Hamim b. Samuri sedang mendengar penerangan yang disampaikan oleh Tuan Pengarah JMG Malaysia, Perak.
YB. Datuk Ir. Dr. Haji Hamim b. Samuri khusyuk dan begitu berminat dengan Geopark Lembah Kinta
En. Rodzi, jurugambar yang tidak asing di bibir staf  Unit Geosains.
Ketua Unit Geosains, En. Basharuddin bersama En. Othman sedang memerhatikan bahan-bahan pameran yang diletakkan pada booth pameran Geopark Lembah Kinta. 

No comments:

Post a Comment

Dewan Bandaran Ipoh Gunung Lang Limau Tambun Lukisan Prasejarah Air Terjun Sg. Chelik Gua Kanthan